Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout

Herbestemming door middel van zorg. Het gemeentelijk monument de Theo Thijssenschool aan de Noordewierweg te Amersfoort wordt het nieuwe onderkomen voor zorgbehoevende bewoners. Tevens worden een aantal lokalen gebruikt voor dagbehandeling en wordt een nieuw woongebouw toegevoegd. De school gebouwd in de jaren dertig is een ontwerp van de stadsarchitect van der Tak. In de loop der jaren zijn enkele karakteristieke elementen verdwenen. Bij de renovatie worden het monument en het terrein waar mogelijk in ere hersteld. De nieuwbouw heeft een eigen karakter die door middel van detaillering, materiaal- kleurgebruik aansluiting vindt bij het monument.

Villa de Eik van architect M.J. Klijnstra is begin jaren '30 gebouwd voor de familie Eschauzier. De nieuwe bewoners van de Eik komen in de oude villa 'thuis'. De woonkamers zijn aan de straatzijde in de oude woonkamer en de bovenliggende ruimte gerealiseerd en zijn sfeervol ingericht. In de woonkamer is een open keuken aanwezig. Niets doet denken aan 'zorg'. De zit/slaapkamers zijn in de andere ruimtes van de villa en in de nieuwbouw gerealiseerd. In het oude tuinhuis is een activiteitenruimte gevestigd. De verbinding naar het tuinhuis is reeds in 1982 tot stand gekomen. Hier boven op is een extra laag aangebracht om aan de ruimtebehoefte te voldoen. In de oude villa is een beddenlift toegevoegd ten behoefte van het comfort.

De voormalige bollenschuur van de gebroeders Driehuizen in Lisse is een Rijksmonument uit de jaren '20. Deze bollenschuur markeert de toegangsweg naar een kleine nieuwbouwwijk. Aan het monument is met respect voor de historische waarde een nieuwe invulling gegeven. De bollenschuur is getransformeerd tot een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Daarbij zijn de markante elementen zowel aan de gevel als in het atrium behouden en gerestaureerd, terwijl in het ontwerp rekening is gehouden met aanpassingen die voor de hoogwaardige afwerking en het nodige comfort zorgen. Het schitterende atrium zorgt voor een sfeervolle entree in het gebouw.

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.