Toolbar

Oud-leerlingen uit de jaren zeventig herinneren zich De Keerkring als een mooie en vooral gezellige school. Maar van dat mooie bleef deze eeuw weinig over. De kozijnen waren verrot en de school werd geplaagd door voortdurende lekkages. Wij hebben de opdracht ontvangen voor de nieuwe openbare basisschool. In het gebouw zijn een openbare basisschool, een peuterspeelzaal, een speel-o-theek en overige functies ondergebracht. Nu staat er een nieuwe openbare basisschool Keerkring in de Sterrenbuurt in Emmeloord. Weliswaar kleiner, maar ook moderner. In de hippe kleuren groen, paars en blauw. Een school waar heel veel licht binnenvalt en die een dak van sedum heeft, een mosdak, dat sterk isoleert.

Marianne Lageveen is al 28 jaar 'juf' op de Keerkring. Zij is blij met de nieuwe school. "Heel veel licht en mooie kleuren. In dit gebouw is het veel prettiger lesgeven. Maar wat vooral veel beter is, is de atmosfeer. De architect heeft onze onderwijs visie prachtig vertaald in een nieuwe school''

"Deze wijk verdient deze geweldige nieuwe school'', zegt wethouder Hans Wijnants.

"Dit is een fantastisch nieuw gebouw. We zijn van de lelijkste school naar de mooiste van de polder gegaan'', aldus een trotse directeur Jan Adema.

Tijdens de ontwerpfase hebben wij voor de gebruikers (de leerlingen, ouders en leerkrachten) een film gemaakt, hiermee konden zij zien hoe hun toekomstige school eruit komt te zien. 

 

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.