Toolbar

BIM

Building Information Model, oftewel BIM is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd.


De ontwerppraktijk van de architecten, installateurs, constructeurs en bouwers is met de komst van BIM een nieuw tijdperk ingegaan. Alle betrokken partijen werken samen in een BIM model, het zogenoemde BIM samenwerkingsverband. De wijziging van een partij zijn direct ook voor anderen zichtbaar.


Het is een mooie ontwikkeling dat, met behulp van BIM, alle experts uit verschillende disciplines direct bij het ontwerpproces betrokken zijn. Door de integrale samenwerking is er minder onderlinge afstemming nodig en worden fouten al in een vroeg stadium herkend. Dit komt niet alleen het ontwerp ten goede, maar ook de ontwikkelingsduur gaat omlaag.


Gebouwen kunnen kostenefficiënter en sneller ontwikkeld worden. Faalkosten en andere fouten worden teruggedrongen. Door gebruik te maken van het BIM model kunnen aannemers het benodigde materiaal voor de bouw nauwkeuriger berekenen, waardoor de bouwkosten omlaag gaan. Er is minder afval op de bouw en onnodige productie en transport van bouwmaterialen, waardoor we met elkaar ook een betere bijdrage aan het milieu geven. Ook kunnen niet-deskundige opdrachtgevers al vanaf de eerste schets een beter beeld krijgen van hun toekomstige gebouw.

Pin it

Rijssen – Bilthoven

Centraal bureau

 
Hogepad 83
7462 TB Rijssen
 
Postbus 203 
7460 AE Rijssen
 
T 0548 518888
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.